Krumpir salata s rukolom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Krumpir salata
Krumpir salata

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 50 dag krumpira
  • 30 dag rukole
  • maslinovo ulje
  • 1 luk                      
  • acceto balsamico ili ocat – prema želji
  • limunov sok – prema želji
  • sol
  • papar

Skuhajte krumpir u ljusci u posoljenoj vodi, zatim ga ogulite i izrežite na tanke šnite. Posolite i popaprite. Nekoliko puta ulijte malo maslinovog ulja da krumpir dobro upije ulje. Operite listiće rukole, natrgajte ih i umiješajte u salatu. Dodajte luk narezan na kolutiće, malo limunovog soka i acceta ili octa.

Rukolu možete zamijeniti kaparima ili vlascem.