Salata od graha i matovilca s bučinim uljem

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata od graha i matovilca
Salata od graha i matovilca

Grah je izuzetno zdrava namirnica, nutritivno gledano grah je super hrana, a ova ukusna salata od graha i matovilca s bučinim uljem je stvarno prefina i zdrava te bi je češće trebalo konzumirati.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 1 dan namakanja graha + 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta

  • 40 dag graha
  • 10 dag matovilca
  • 1 luk
  • bučino ulje
  • sol
  • papar

Grah namačite u vodu dan ranije. Skuhajte u vodi u koju dodajte žličicu soli. Prvu vodu uvijek bacite. Kuhajte ga sat – sat i pol. Pazite da se ne raskuha. Luk ogulite i izrežite na kolutiće, posolite i pustite da malo odstoji da pusti vodu. Kada se grah malo ohladi, dodajte luk. Posolite, popaprite, dodajte očišćen matovilac i obilato prelijte bučinim uljem. 

Grah salatu možete napraviti i bez matovilca. Također, ovu salatu možete napraviti i od graha iz konzerve. Tada grah samo operite i začinite. Najbolje je da salata malo odstoji u hladnjaku da se okusi povežu.