Krem juha od krumpira

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Krem krumpirova juha
Krem juha od krumpira

Nemate nikakvo meso u kući, a svi bi juhicu? Krumpir je namirnica koju svako kućanstvo uvijek ima u smočnici ili bi bar trebalo da ima, tako da uvijek možete napraviti ovu savršenu krem juhu od krumpira.

Za 4 osobe

Vrijeme pripremanja:15 minuta

Vrijeme kuhanja: 5-6 minuta

  • ½ kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • korijen celera
  • 3 mrkve
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 3 šnite preprženog tosta (kockice) - prema želji
  • 10 dag prepržene pancete (kockice) - prema želji
  • 1 vezica kopra ili vlasca - prema želji
  • 1 žlica ulja
  • sol
  • papar

Na ulju prepržite korijenasto povrće (luk, mrkvu, korijen celera...) narezano na listiće. Posolite, podlijte vodom i dodajte krumpir narezan na kockice. Kad se povrće skuha, izmiksajte ga štapnim mikserom i dodajte nasjeckani svježi kopar. Posolite, popaprite i kad je juha gotova, umiješajte vrhnje za kuhanje, prepržene kockice tosta i prema želji prepržene kockice pancete. Prema želji dekorirajte svježim koprom ili vlascem.

Krem krumpirova juha
Krem juha od krumpira