Rižoto sa šampinjonima i kestenima

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto sa šampinjonima i kestenima
Rižoto sa šampinjonima i kestenima

Tko voli okus kestena poput mene, ovaj rižoto će mu se zaista svidjeti...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat

  • 35 dag riže
  • 25 dag oguljenih kuhanih kestena
  • 20 dag šampinjona ili vrganja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 1 mali crveni feferon
  • 1 dl bijelog vina
  • komadić putra
  • 1 žlica parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • jabuka i šnita pršuta - prema želji za ukras

Kuhajte kestene 25-30 minuta. Dok su još mlaki, ogulite im kožicu i pola sitno nasjeckajte, pola krupnije. Narežite šampinjone pa ih na tavici na malo maslinovog ulja ispržite s usitnjenim češnjakom te stavite sa strane. Nasjeckajte luk i u drugoj tavici ga podinstajte na malo maslinovog ulja da postene staklast. Zatim umiješajte rižu pa kad zastakli umiješajte i sitno nasjeckani feferon, šampinjone i kestene. Zalijte vinom, a kad vino ishlapi, postepeno dolijevajte vodu. U gotovi rižoto umiješajte komadić putra i žlicu parmezana. Prema želji šnitu pršuta narežite na prutiće, a jabuku na sitne kockice i ukrasite vrh svakog tanjura s rižotom.