Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Francuska juha od luka

Suzy Josipović Redžepagić: moja Sarah se kune da je moja juha od luka neusporedivo bolja od bilo koje koju je probala u Parizu. Ako je to istina, spremite ovaj recept... » pročitaj više

Volite li štrukle?

Prije par dana na sajmu prehrane primjetila sam gužvu na jednom štandu... bračni par je radio domaće zagorske štrukle - interes ogroman... Inspirirali su me da podijelim s vama nekoliko recepata... » pročitaj više

Što napraviti sa starim kruhom? Prženice!

Ne volim bacati kruh. Nikako! Uvijek izmišljam nešto novo, samo da ga ne bacim, tako često napravim prezle, croutonse, kolač ili gibanicu od starog kruha pa i prženice. Uvijek se pojedu, bile tople ili hladne... Brzo, jednostavno, a klinci obožavaju..., zašto ne? » pročitaj više

Francuski specijalitet: Chateaubriand

Chateaubriand je najsočniji, srednji dio goveđeg file-a, tzv. „srce“ bifteka, klasik francuske kuhinje. Navodno ga je izmislio chef Montmirel za Napoleonovog diplomatu i poznatog francuskog pisca - Francoisa Renea de Chateaubrianda, koji je volio kraljevska jela! » pročitaj više

Lovački gulaš od divljači

Divljač s knedlama od kruha i đemom od brusnica  je definitivno jedno od mojih najdražih jela... Mmmmm... Obožavam! Pa ne moraju samo lovci voljeti i jesti gulaš od divljači. Svatko tko priprema divljač ima neki svoj tajni sastojak - netko umjesto vina zalijeva s konjakom, dodaje 2 - 3 žlice pekmeza od brusnica, malo krumpira za gustoću, feferone, sušene vrganje, lovačku juhu ili krem juhu od gljiva ili goveđu kocku juhe. Gulaš se dugo kuha... nakon nekog vremena probajte okus, dodajte što mislite da fali... Nakon nekog vremena ponovo probajte... Poseban gušt je kuhati gulaš i malo po malo ga probati, pogotovo kad ga kuhate u kotliču vani uz dobro društvo, smjeh, priču i vino ili pivo. Dobar tek! » pročitaj više

Pire krumpir

Suzy Josipović Redžepagić: Kao i svako jelo i pire krumpir treba znati napraviti... Nekoliko osnovnih stvari - da ne bude grudasti, da bude kremasti i... » pročitaj više

Napravite američku jambalayu

Jambalaya je poznata i kao američka country pjesma i kao jelo koje potječe iz Louisiane, točnije iz New Orleansa. Sastoji se od 3 osnovne namirnice: mesa, povrća i riže. Slična je španjolskoj paelji, samo bez šafrana. Kaže se da je jambalayu izmislila „sirotinja“, jer je vrlo pristupačna i nije zahtjevnana. Pripremaš je „od svega što imaš u kući“ (bilo kojih vrsta mesa, bilo kojih vrsta povrća i riže) i uvijek je ukusno i fino jelo. » pročitaj više

Pečena svinjska rebra

Pećnica je čudo. Obožavam pećnicu. Savršenstvo bez mane i ženin najbolji prijatelj u kuhinji, definitivno. Samo treba znati par osnova pečenja u pećnici i to je to. Marinirana svinjska rebra možete zapeči u pećnici s povrćem ili bez, kako hoćete. » pročitaj više

Janjeća kalja

Moram priznati, u mojoj kući Janjeću kalju volim najviše ja, drugi puno manje, jer ne vole baš previše zelje, ja ga obožavam... I moja mama je obožavala Janjeću kalju... Ovo je njezin recept: » pročitaj više