Rižoto s pečenom piletinom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

pileći rižoto, suzy josipović
Pileći rižoto

Ako vam ostane pečene piletine od ranijeg obroka bez razmišljanja napravite ovaj prefini kremasti rižoto.

Recept za pileći rižoto:

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

  • 35 dag riže
  • 25 dag kg pilećeg mesa (nasjeckani ostatci)
  • jušni temeljac (goveđi ili pileći)
  • kukurma
  • curry
  • chili (prema želji)
  • sol
  • papar
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • maslinovo i suncokretovo ulje
  • 1/2 šalice naribanog sira
  • kockica putra

Na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja zastaklite rižu pa je podlijevajte vrućim jušnim temeljcem cijelo vrijeme miješajući. Posolite je, popaprite, dodajte malo kukurme i curry-a, a ako volite ljutkasto dodajte i malo chilia. Pečenu piletinu koja je ostala od ranijeg obroka nasjeckajte na komadiće pa je na drugoj tavici malo prepecite na masnoći od pečenja i dodajte riži. I dalje podlijevajte temeljcem i miješajte. Na kraju umješajte naribani sir, kockicu putra i nasjeckani peršin.