Kroketi od riže

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kroketi od riže
Kroketi od riže

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 1 sat

  • 15 dag riže dugog zrna
  • 5 dl vode
  • 6 dag naribanog parmezana
  • 1 jaje
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 10 dag sira edamera (narezanog na kockice)
  • prezle
  • sol

Skuhajte rižu s malo soli i ohladite je. Dodajte parmezan, razmućeno jaje, đumbir, peršin, žličicu prezla i sve dobro izmiješajte. Rukom oblikujte male kuglice, a u sredinu stavite kockicu sira. Kuglice uvaljajte u prezle i pržite u dubokom ulju dok ne dobiju svjetložutu boju.