Focaccia (pogača) sa sušenim paradajzima

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Focaccia sa sušenim rajčicama
Focaccia sa sušenim rajčicama

Vrijeme pripreme: 1 sat i 20 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Temperatura pećnice: 220C

  • 4 sušena paradajza
  • 3 šalice brašna
  • vrećica suhe germe ili izrađena svježa germa
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 / 3 šalice tople vode
  • 1 / 2 žličice soli

Za premaz i posip focaccie:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 1 žlica morske soli

Potopite sušene paradajze u toplu vodu 10-ak minuta. Zatim ih ocijedite, nasjeckajte i stavite na stranu. U veliku zdjelu prosijajte brašno i sol te dodajte izrađenu ili suhu germu. Dodajte maslinovo ulje, toplu vodu i nasjeckani sušeni paradajz. Izvadite na radnu pobrašnjenu površinu te izradite u glatko tijesto. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Razvucite tijesto u pravokutni kalup, napravite prstima 20-ak udubljenja, pokrite ponovo kuhinjskom krpom i pustite da odstoji još 40-ak minuta na toplome, da se ponovo digne. Zagrijte pećnicu na 220 C. Kuharskim kistom namažite tijesto maslinovim uljem i pospite morskom soli, sjeckanim bosiljkom i timijanom. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, oko 20 minuta.

Pogača sa sušenom rajčicom
Focaccia sa sušenim rajčicama