Tjestenina s artičokama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

TJESTENINA S ARTIČOKAMA, Italija

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta 

  • 35 dag tjestenine
  • 5 - 6 artičoka (skuhanih i očišćenih)
  • 2 češnja češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 6 dag listića badema
  • 1 žlica kurkume
  • maslinovo ulje
  • sol
  • bijeli papar 

Očistite artičoke tako da ostavite njihova mekana srca (lišće i tvrde vanjske listove odstranite). Stavite ih kuhati u slanu vodu. Na tavici na maslinovom ulju popržite češnjak i dio nasjeckanog peršina, dodajte kurkum, 2 žlice vode od artičoka i kuhane artičoke (prema želji ostavite nekoliko komada za ukras), posolite i popaprite pa sve izmiksajte ručnim mikserom ili u blenderu. U drugoj tavici na kratko popržite listiće badema. Skuhajte tjesteninu al dente. Pomiješajte tjesteninu s pripremljenom kremom od artičoka, pospite poprženim listićima badema i peršinom.