Salata od tunjevine, graha i kapara

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata s tunjevinom, grahom i kaparima
Salata s tunjevinom, grahom i kaparima

Recept: Salata od tunjevine, graha i kapara

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 50 dag tune iz konzerve
  • 50 dag graha iz konzerve
  • kapari
  • maslinovo ulje
  • sok 1 limuna
  • 1 - 2 žlice aceta balsamica
  • 1 peršin (sitno nasjeckan)
  • 1 - 2 luka ili 2 - 3 mlada luka (narezana na tanke kolutiće)
  • sol
  • papar

Isperite konzervirani grah. Iscijedite ulje iz konzerve tune, tunu vilicom usitnite na komadiće veličine zalogaja te pomiješajte s grahom. Dodajte kapare, maslinovo ulje, aceto balsamico, limunov sok, posolite i popaprite. Dobro izmiješajte. Salatu pospite kolutićima luka i sitno nasjeckanim peršinom.

Salatu možete napraviti i bez kapara.