10 najčitanijih recepata u 2015. godini

| Wine and dine |

Najbolji i najčitaniji recepti u 2015.
Najbolji i najčitaniji recepti u 2015.

Koji recepti se najviše čitaju? Rekla bi oni najjednostavniji. Većina ljudi radi i nema baš puno vremena za pripremanje objeda od nekoliko sati. Svi žudimo za nečim ukusnim, a jednostavnim i brzo spremljivim. Vraćamo se tradiciji, ali na jedan ipak moderniji način - s manje masnoće, a više zdravih namirnica. Nitko nema vremena za pripremu posteljica, pjenica i ostalih modernih čuda današnje gastronomije. Previše smo odjenuli hranu, trebamo je ogoliti i hraniti se što jednostavnije i zdravije. U Hrvatskoj još uvijek imamo mogućnost izbora i odabira zdravih svježih lokalnih namirnica, a to je ipak osnova dobrog kuhanja. Hranu ne treba prekuhavati, presoliti i premastiti nezdravim masnoćama. Našu djecu treba naučiti što i kako jesti, treba im objasniti što su ugljikohidrati, šećeri, a što proteini i kako oni utječu na našu energiju, težinu i zdravlje općenito. U krajnosti i mi sami sebe trebamo naučiti dobro (čitaj zdravo) hraniti, djeca će ionako kopirati naše navike i naš izbor. U hrani definitivno treba uživati, ali ipak treba imati na umu umjerenost u iću i piću. Podjednako se pretražuju slana i slatka jela, iako najčešće se slana jela mogu spremanti i odokativno, dok slastice ipak trebaju biti na točnu mjeru. Srećom, uz pomoć interneta, svi recepti su nam itekako dostupni.

Najčitaniji recepti u 2015. su...

1. Najčitaniji recept ikad pa i u 2015. na wall.hr-u su tufahije! Tko bi rekao da je kombinacija oraha, meda i pečene jabuke dobitna kombinacija. Recept pročitajte ovdje.

Tufahije
Tufahije

2. Najčitaniji recept deserta je onaj za cheesecake i zaista, najbolji je. Definitivno. Pročitajte ga ovdje.

Cheesecake
Cheesecake

3. Na trećem mjestu su slani uštipci koje i sama radim skoro svaku nedjelju, to je već tradicija u mom domu i jedno od rijetkih jela koje svi obožavaju. Provjereni i najbolji recept nađite na ovom linku.

Uštipci by Suzy Josipović Redžepagić - Mama zna
Uštipci

4. Vraćamo se, kako sam već rekla, tradiciji pa me ne čudi što je grah s kobasicama i špekom rangiran na tako visokom mjestu jer je ipak grah jelo koje su jeli i naši stari, a danas je prepoznat i priznat kao najpoznatija super namirnica. Bravo za grah, bio s tjesteninom, kobasicama, suhim mesom ili špekom. Recept za grah na moj način koji se jako čitao u 2015. godini nađite ovdje

Grah s kobasicom i špekom
Grah s kobasicom i špekom

5. WOK piletina s povrćem se nalazi na visokom petom mjestu upravo zato jer se brzo priprema i dostupna je svima. Uglavnom je i svi vole jer je bijelo meso prepoznato kao zdravije od crvenog. Recept nađite ovdje.

Wok piletina
Wok piletina

6. Pašteta od tune je na 6. mjestu i da, od nekoliko recepata koje imam, ovaj s tvrdo kuhanim žumanjcima je daleko najbolji, tako bar kažu svi koji su je probali, a moja djeca nebi imala ništa protiv da je jedu svakodnevno. Recept se nalazi ovdje.

Pašteta od tune
Pašteta od tune

7. Kremšnite - da, to je taj najbolji recept. Najbolji (i točka). Nađite ga ovdje.

Kremšnite
Kremšnite

8. Zapečene slane palačinke sa sirom i krastavcima - jednostavno, jeftino i dostupno, a jako, jako fino. Recept nađite ovdje.

Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima
Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima

9. Varivo od kelja - od kelja, poriluka, krumpira... Bilo kojeg povrća - još jedno tradicionalno jelo sa žlicom koje mijenja nijanse, ali baza je uvijek ista. Jednostavno, brzo, jeftino i jako ukusno - to su četri pridjeva koji opisuju sve ove recepte... Recept se nalazi ovdje.

Varivo od kelja
Varivo od kelja

10. I deseti, ali ne i manje bitan recept je onaj za Monte tortu. Slažem se - Monte torta - iako izgleda komplicirana, samo izgleda... Jedna od najboljih torti ikad, ako ne i najbolja. Svi je obožavaju, a s obzirom na količinu redova i vizualno je dopadljiva! Recept za Monte tortu nalazi se ovdje.

Monte torta
Monte torta