Recept: Brza wok piletina s povrćem

Wok piletina
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zaista, ovo je jedan od najčešćih, najbržih i definitivno najdražih jela mojih ukućana... Zato i nisam primjetila da ga do sad nisam podijelila s vama, jer mi je "pred nosom"... Piletinu možete zamijeniti puretinom, teletinom ili svinjetinom, a povrće birate prema želji ukućana i naravno, onoga što trenutno imate u hladnjaku... Sve može i ne mora... Bitno je da se sve dosta brzo preokreće u woku tako da povrće ostene hrskavo.

Wok piletina
Wok piletina

Recept: Wok piletina

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
• 20 dag riže
• 2 pileća prsa – narezana na trakice
• 1/2 zelene paprike
• 1/2 crvene paprike
• 1/2 žute paprike
• 2 crvena luka
• 2 mrkve
• 1 list celera
• 1-2 rajčice
• 1 šalica šampinjona
• 1 manja konzerva kukuruza
• đumbir
• 1 dl soja umaka
• suncokretovo ulje
• sol
• papar
• čili – prema želji

• 1 tikvica/ ili ½ poriluka ili klice ili grašak ili bilo koje povrće prema vašoj želji, također kikiriki, oraščići i ost.

Piletinu operite, osušite, narežite na trakice i posolite. Sve povrće operite, ogulite i narežite na trakice i šnitice. Na malo ulja u zagrijanom woku prepržite piletinu i stavite sa strane, a u isti wok dodajte sve ostalo povrće. Brzo okrećite povrće protresanjem tave pa posolite, poparite i prema želji dodajte malo čilija. Dodajte umak od soje pa protresite tavu, vratite piletinu i ponovo protresite tavu još par puta da povežete sve sastojke. Povrće mora ostati hrskavo i mora zadržati svoju boju.
U međuvremenu skuhajte rižu u vodi ili na pari i servirajte odvojeno rižu i wok.


Slični članci: