Danas napravite musaku!
Za današnji nedjelji ručak napravite tradicionalnu musaku od mesa i krumpira! » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri.
Za današnji nedjelji ručak napravite tradicionalnu musaku od mesa i krumpira! » pročitaj više
Svi ga obožavaju i prisvajaju i Austrijanci i Talijani, a jedu ga svugdje u svijetu... Njegovo visočanstvo: Wiener Schntzel! » pročitaj više
Meni osobno najdraža krem juha od škampa (kozica)... miriše ja još! » pročitaj više
Uštipci ne smiju biti masni, puni tjesta i teški. Moraju biti nemasni, napuhani kao balončići i lagani kao perce... » pročitaj više
Kako radite mesnu štrucu? Pročitajte recept moje mame... » pročitaj više
Iznenadite svoje ukućane i napravite pečene punjene paprike na drugačiji način - napunite ih krumpirom... » pročitaj više
Često napravim tjesteninu s piletinom, jer je spoj jednostavnosti i ukusa - klinci vole tjesteninu, a suprug meso. Dvije muhe jednim udarcem... » pročitaj više
Što ima slađe od mlade janjetine pečene u finim mediteranskim travama s krumpirima? Ovako je to radila moja majka, ovako je i ja pečem... » pročitaj više
Jeste li ikada probali napraviti sogan dolmu i puniti i jako male slojeve luka? Treba malo truda, ali su za prste polizat... » pročitaj više
Lijepa naša Dalmacija i njezini okusi - školjke bilo dagnje, brbavice, vongole i uostalom sve iz mora, a na buzaru je savršeno... » pročitaj više
Jeste li ikada probali piletinu zaljevenu prvo travaricom pa pivom? Sjajan okus... » pročitaj više
Jel mjesite tijesto? Radite kruh, pogaču? Ovo je jedan jako brzi i jednostavan recept - pogača je gotova za samo 40 minuta! » pročitaj više
Za samo 25 minuta napravite vrlo ukusan objed: salatu od tunjevine i krumpira » pročitaj više
To je možda jedno od najbržih i najjednostavnijih talijanskih jela. Iako ima samo 4 sastojka – tjesteninu, čili papriku, češnjak i maslinovo ulje, izaziva nevjerojatan vatromet u ustima! Takva eksplozija okusa se ne zaboravlja... » pročitaj više
Iako u originalu recepta ide guska, možete je zamjeniti picekom, kokicom, patkom, pa i puricom. Sve navedeno je super, samo je različito vrijeme pečenja. Picek se peče oko sat vremena, kokici ipak treba puno duže jer je žilava... Kako bi Balašević rekao: princip je isti, sve su ostalo nijanse... Pošto je temperatura pečenja relativno mala 180C - duže pečenje neće ništa pokvariti, samo će biti fina i saftnija, ali morate je povremeno zalijevati... » pročitaj više
Tko radi najbolju pašticadu? Čija je najbolja? Nonina, mamina, tetina? Svatko ima svoj recept i svoj način pripreme. Meni osobno ovo je najbolja pašticada » pročitaj više
Svatko tko kuha, ima svoj recept i svoju tajnu pripremanja brudeta. Koliko kuhara – toliko brudeta. Netko stavlja ocat da se riba ne raspadne, a neki kažu da u pravi ribarski brudet ne ide ocat. Netko zalije prošekom, netko crnim, a netko bijelim vinom. Netko nareže luk na velike kolute da se osjeti, netko na sitno. Netko doda prezlu da „toč“ bude gušći... Jedno je sigurno – za dobri brudet treba nekoliko vrsta ribe – od bijelih: ugor, grdobina, cipal, trilja, pauk, od plavih: tuna, skuša, palamida, a ako ima još i rakova, mekušaca i školjki vjerojatno će biti još i bolji. » pročitaj više
Recept dana: mahune varivo. Danas napravite nešto jušno, lagano, ukusno i fino, jelo koje su radile i naše mame i bake... » pročitaj više
Danas kuhajte zajedno s nama: teleći medaljoni u finim travama » pročitaj više
Od kad su boravile u Milanu, moje klinke obožavaju panzerotti (male calzone, „šizike“, samo s mekšim tijestom, punjene mozzarelom i paradajzom). Panzerotti, specijalitet južne Italije, donesen u Milano 1948. u malu slatku zalogajnicu u blizini Duoma, postao je zahvaljujući tom specijalitetu, svjetski poznato okupljalište. Puni se raznim filama, kao i pizza. Kažu da je originalni recept strogo čuvana tajna, a ovo je moj recept kojem sam pokušala imitirati originalni panzerotti. Klinke kažu da sam uspjela, ali ako vi ikad nađete pravi, šaljite... Unaprijed hvala! » pročitaj više