Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Spaghetti aglio, olio & peperoncino

To je možda jedno od najbržih i najjednostavnijih talijanskih jela. Iako ima samo 4 sastojka – tjesteninu, čili papriku, češnjak i maslinovo ulje, izaziva nevjerojatan vatromet u ustima! Takva eksplozija okusa se ne zaboravlja... » pročitaj više

Pečena guska s jabukom i acetom balsamicom

Iako u originalu recepta ide guska, možete je zamjeniti picekom, kokicom, patkom, pa i puricom. Sve navedeno je super, samo je različito vrijeme pečenja. Picek se peče oko sat vremena, kokici ipak treba puno duže jer je žilava... Kako bi Balašević rekao: princip je isti, sve su ostalo nijanse... Pošto je temperatura pečenja relativno mala 180C - duže pečenje neće ništa pokvariti, samo će biti fina i saftnija, ali morate je povremeno zalijevati... » pročitaj više

Brudet

Svatko tko kuha, ima svoj recept i svoju tajnu pripremanja brudeta. Koliko kuhara – toliko brudeta. Netko stavlja ocat da se riba ne raspadne, a neki kažu da u pravi ribarski brudet ne ide ocat. Netko zalije prošekom, netko crnim, a netko bijelim vinom. Netko nareže luk na velike kolute da se osjeti, netko na sitno. Netko doda prezlu da „toč“ bude gušći... Jedno je sigurno – za dobri brudet treba nekoliko vrsta ribe – od bijelih: ugor, grdobina, cipal, trilja, pauk, od plavih: tuna, skuša, palamida, a ako ima još i rakova, mekušaca i školjki vjerojatno će biti još i bolji. » pročitaj više

Tajni recept za panzerotti?

Od kad su boravile u Milanu, moje klinke obožavaju panzerotti (male calzone, „šizike“, samo s mekšim tijestom, punjene mozzarelom i paradajzom). Panzerotti, specijalitet južne Italije, donesen u Milano 1948. u malu slatku zalogajnicu u blizini Duoma, postao je zahvaljujući tom specijalitetu, svjetski poznato okupljalište. Puni se raznim filama, kao i pizza. Kažu da je originalni recept strogo čuvana tajna, a ovo je moj recept kojem sam pokušala imitirati originalni panzerotti. Klinke kažu da sam uspjela, ali ako vi ikad nađete pravi, šaljite... Unaprijed hvala! » pročitaj više