Jednostavna salata od tunjevine i krumpira

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata od tunjevine i krumpira
Salata od tunjevine i krumpira

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 25 minuta

  • 50 dag krumpira
  • 15 dag tunjevine iz konzerve
  • 1 luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlice octa
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice majoneze
  • sol
  • papar

Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i narežite na kolutiće. Dodajte sitno nasjeckani luk, 2 žlice mlake vode i maslinovo ulje. Tunjevinu zgnječite vilicom i dodajte krumpirima. Posolite, popaprite, dodajte ocat, majonezu i senf. Promiješajte i poslužite.