Recept dana: piletina u pivi

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina u pivi
Piletina u pivi

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 1 sat i 30 minuta

  • 1 pile
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 3 žlice travarice
  • 1 svjetlo pivo
  • 1,5 dl slatkog vrhnja
  • crvena ljuta mljevena paprika
  • 30 dag šampinjona (narezani)
  • 1 limun (sok i naribana korica)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • putar
  • sol
  • papar

Pile narežite na komade, posolite, poparite i prepecite sa svih strana na malo putra. Dodajte luk i pržite još malo. Zalijte rakijom, poklopite i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim zalijte pivom i dodajte par žlica vrhnja. Prema potrebi još dosolite, popaprite i dodajte crvene ljute mljevene paprike. Dinstajte poklopljeno na laganoj vatri daljnjih pola sata. U međuvremenu očistite šampinjone, narežite ih, pokapajte sokom limuna, dodajte piletini i dinstajte daljnjih 20-tak minuta. Dodajte preostalo vrhnje i koricu limuna, dinstajte još nekoliko minuta i prema potrebi još začinite. Posipajte peršinom.

Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi
Piletina u pivi