Zamijesite brzu pogaču!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Brza poga�a
Brza pogača

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Temperatura pećnice: 200 – 220C

  • 1/2 kg brašna (pola bijelo, pola raženo)
  • 3,5 dl mlake vode
  • 1 kocka germe
  • 5 dag sjemenki suncokreta
  • 5 dag sjemenki lana
  • 5 dag sjemenki sezama
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žličice soli

Germu rastopite u mlakoj vodi i odmah dodajte sve ostale sastojke. Zamijesite glatko tijesto. Ako se lijepi, dodajte još brašna. Oblikujte dvije pogače i stavite na masni papir na lim u hladnu pećnicu. Tek tada upalite pećnicu na 200 - 220C i pecite oko 20 minuta.

Brza poga�a
Brza pogača
Brza poga�a
Brza pogača
Brza poga�a
Brza pogača
Brza poga�a
Brza pogača