Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept dana: faširani šnicli od puretine

Kad nekome kažem da radim pureće faširane šnicle, od milja zvane faširanci, čudno me gledaju. Pa kakav je to okus? Mljevena puretina? Dakle, svečano izjavljujem: mojima, a i meni su puno ukusniji, sočniji, laganiji pureći faširanci. A i zdraviji jer je poznato da su puretina i zečetina najzdravije meso. Kad jednom probate, samo ćete ih raditi od puretine, obećavam. » pročitaj više

Ossobuco

Ovaj milanski specijalitet ossobucco s rižotom milanese kultno je jelo ne samo u Italiji, nego i u cijelom svijetu. Zapečen u pećnici ili na štednjaku svejedno, ossobucco je izuzetno mekan i ukusan. » pročitaj više

Hobotnica na 3 načina!

Suzy Josipović: Tko je ljubitelj hobotnice, vjerojatno je voli i kuhanu i pečenu. Osim tradicionalne hobotnice na salatu i pod pekom, možemo je prirediti na još mnogo načina... » pročitaj više

Recept dana: Jednostavni kukuruzni muffini

Kukuruzne muffine moji klinci obožavaju! Stvarno su jednostavni za napraviti. Svaki put ih napravim na drugi način – fini su i kad se doda malo sira (bilo kakvog), sitno nasjeckani sušeni paradajz, začinske trave... Budite i vi kreativni! » pročitaj više

Nedjeljni roštilj s društvom

Nedjelja je dan za odmor. Zato se okružite s ljudima koji vas ne opterećuju. S vašim najmilijima i s vašim prijateljima. Uživajte u spontanim razgovorima, izležavajte se, uživajte. prepustite muškima roštilj. Mi žene naravno možemo servirati stol, ali još bolje - ni ne moramo! Danas možemo i tanjure i beštek zamijeniti plastičnima za jednokratnu upotrebu! Ništa neću napisati, samo ću staviti slikice kao ideju što se sve može peći na roštilju. Gotovo sve ide na roštilj! I meso, riba i povrće. Ipak danas smo se odlučili za meso. Sve stignete kupiti, mesnice rade nedjeljom ujutro, a vjerojatno imate svoju omiljenu i provjerenu mesnicu... Ajde, ipak možete napraviti veliku salatu - to i nije neki problem. Ako vam je i to "tlaka", bar narežite luk, paradajze i papriku... Dobar tek!!! » pročitaj više