Mamini juneći rezanci s povrćem

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Juneći rezanci s povrćem na način moje mame
Mamini juneći rezanci s povrćem

Jedan receptić od moje mame - juneći rezanci s povrćem...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta paca + 30 minuta kuhanja

  • 80 dag junetine narezane na rezance
  • škrobno brašno – za pac
  • sojin umak – za pac
  • sol – za pac
  • papar – za pac   
  • 3 mlada luka (sitno nasjeckana)
  • mrkva, paprika i ost. korijenasto povrće (narezano na tanke trakice)
  • 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • slatka mljevena crvena paprika
  • čili
  • ulje

Meso narezano na trakice napacajte, poklopite i pustite da odstoji 30-tak minuta. Zatim ga kratko popržite na vrućem ulju i izvadite na tanjur. U istu tavu dodajte ulje, luk, tanko narezano korijenasto povrće, češnjak, slatku crvenu papriku i čili. Sve kratko popržite – oko 3 minute. Dodajte meso i promiješajte. Dinstajte 20-tak minuta na laganoj vatri. Prema ukusu još posolite i popaprite.