Pileći rižoto

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s piletinom
Pileći rižoto

PILEĆI RIŽOTO

Ovaj rižoto je često na mom jelovniku jer je jednostavan, piletina (bilo koji komadi) su dostupni, brzo gotovi, a rižoto svi vole.

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

50 dag riže

1 kg pilećeg mesa (komadi veličine zalogaja)

1 luk (sitno nasjeckan)

1 dl bijelog vina

1 l jušnog (pilećeg) temeljca

peršin (sitno nasjeckan) – za posipanje

prstohvat šafrana (razmućen u malo vrućeg jušnog temeljca)

1 kockica maslaca

½ šalice parmezana

maslinovo i suncokretovo ulje

Na malo ulja podinstajte luk i dodajte komade pilećeg mesa te dinstajte miješajući i okrečući meso sa svih strana. Dodajte rižu te je miješajte minutu, dvije da se zastakli i zatvori sa svih strana. Zalijte bijelim vinom, a kad vino ispari nastavite zalijevati vrućim jušnim temeljcem. Posolite i popaprite te dodajte šafran. Na kraju maknite rižoto s vatre te umiješajte kockicu hladnog maslaca i parmezan. Prema želji pospite nasjeckanim pešinom.

*Pileće meso možete zamijeniti bilo kojom drugom vrstom mesa (puretinom, teletinom, junetinom...).

Pileći rižoto
Pileći rižoto