Savršena piletina s orasima

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Piletina s orasima i cimetom
Piletina s orasima i cimetom

Život je izazov, tako bar kažu. A kakav je izazov stalno jesti istu hranu? Nikakav. Dosadno. Treba stalno mijenjati. Ova sjajna piletina s orasima i cimetom je otkriće za mene. 5+. Probajte. Možda čudno zvuči na prvu, ali je kombinacija famozna!

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 1 kg pilećih prsa
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
  • 10 dag isjeckanog oraha
  • 2 žlice brašna
  • cimet                                                             
  • mljevena crvena paprika
  • ½ l pilećeg temeljca
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 1 žlica octa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Na vrućoj tavi s malo ulja, zapecite piletinu s oba dvije strane te je stavite na tanjur i poklopite. U istoj tavi podinstajte luk i češnjak. Dodajte orahe i pustite da zamiriše. Zatim dodajte brašno, cimet i crvenu papriku. Uz stalno miješanje, postepeno dodavajte temeljac. Vratite piletinu u tavu i pokriveno kuhajte na laganoj vatri oko 15-tak minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin, ocat, sol i papar.

*Poslužite uz rižu i veliku zdjelu salate.