Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Canelloni s mesom

Canellonni su tjestenina u obliku velikih cijevi. Kao i lazanje, pune se raznim filama: od mljevenog (faširanog) mesa, ribe, povrća i sira, zapeku se u pećnici i obilato posipaju sirom. Canelloni (kaneloni) s mljevenim mesom su omiljeno jelo u mojoj kući baš kao i lazanje i bolonjez. Sve što je s mljevenim mesom mojima je interesantno... Samo, moram priznati da zadnjih nekoliko godina češće kupujem mljeveno pureće meso, a ne juneće i isto mi je jako fino i ništa manje ukusno. Za 4 - 5 osoba » pročitaj više

Temperament je dobar za zdravlje

Rezultati novog istraživanja su pokazali da temperamentnije osobe žive skoro dvije godine duže nego osobe mirnije naravi. Znanstvenici su otkrili da su eksplozivnost i izražavanje i ispoljavanje negativnih emocija ključ za dugotrajno dobro zdravlje.  » pročitaj više

Gravče na tavče

Suzy Josipović Redžepagić: Iako je ovo originalni makedonski recept, gravče na tavče često radim jer ga svi moji ukućani obožavaju... » pročitaj više

Tradicionalni božićni ručak: purica s mlincima

Iako sam već bila pisala o pečenoj purici kao tradicionalnom jelu koji Amerikanci spremaju za Dan zahvalnosti, Hrvati je najčešće spremaju upravo za Božić. Purica, patka, guska ili pile svejedno, s mlincima ili s krumpirima i povrćem... Bitno je da je ne pikate, nego okrećete hvataljkama - jedanput ili nekoliko puta, samo nemojte dugo držati pećnicu otvorenu, nego otvorite pećnicu, izvadite puricu, zatvorite pećnicu,  podlijte puricu i eventualno je okrenite pa je vratite u pećnicu.  Zalijevate s vlastitim sokom, vodom ili temeljcem da bude sočna i mekana. » pročitaj više

Moj tradicionalan menu za Badnjak i Božić

Tradicija je tradicija, ali iipak volim mali odmak od uobičajenog, volim uvijek iznenaditi s nečim novim i finim jer tako sama sebe inspiriram. Doza kreativnosti uvijek mora postojati. To nas izdvaja od drugih, to je samo naše, to je odraz nas samih. Badnjak riblji menu, Božić mesni menu... » pročitaj više

Oslić alla bakalar

Bakalar je skup, preskup..., ako ga nećete uspjeti kupiti, ne brinite, oslić alla bakalar je savršena zamjena - rekla bi idealna! Zamrnuti oslić, već očišeni, puno jeftiniji od bakalara... » pročitaj više

Bakini božićni keksi

Nema Božića bez bakinih keksića. Jednostavni i fini, još ako su s domaćim pekmezom... Uključite i djecu u izradu keksića i uživajte zajedno! U zatvorenoj limenoj kutiji mogu stajati i do mjesec dana! » pročitaj više