Canelloni sa špinatom i ricottom
Suzy Josipović R.: Osim škampa na buzaru, ako Saru pitate što bi jela, uvijek će vam reći isto - canellone sa špinatom i ricottom ili kravljim sirom... » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri.
Suzy Josipović R.: Osim škampa na buzaru, ako Saru pitate što bi jela, uvijek će vam reći isto - canellone sa špinatom i ricottom ili kravljim sirom... » pročitaj više
Canellonni su tjestenina u obliku velikih cijevi. Kao i lazanje, pune se raznim filama: od mljevenog (faširanog) mesa, ribe, povrća i sira, zapeku se u pećnici i obilato posipaju sirom. Canelloni (kaneloni) s mljevenim mesom su omiljeno jelo u mojoj kući baš kao i lazanje i bolonjez. Sve što je s mljevenim mesom mojima je interesantno... Samo, moram priznati da zadnjih nekoliko godina češće kupujem mljeveno pureće meso, a ne juneće i isto mi je jako fino i ništa manje ukusno. Za 4 - 5 osoba » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: kad god napravim ovu naninu čorbu (recept moje svekrve Bademe iz Sarajeva) svi traže recept..., a recept je tako jednostavan... » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Proja je jedno jako jednostavno jelo i često je radim kad nemam kruha. Brzo je gotova i zdrava je jer kukuruzno brašno čisti crijeva » pročitaj više
Nek Vam ova godina počne lijepo i beszbrižno! Danas samo lagano... Eventualno juhica za okrepu, a sigurno imate još i hrane od Novogodišnje noći... » pročitaj više
Rezultati novog istraživanja su pokazali da temperamentnije osobe žive skoro dvije godine duže nego osobe mirnije naravi. Znanstvenici su otkrili da su eksplozivnost i izražavanje i ispoljavanje negativnih emocija ključ za dugotrajno dobro zdravlje. » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Idealan vrući kolač! Možete ga složiti preko dana za svega 20 minuta, a onda ga stavite peći na početku večere. Za 40 minuta... » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Prijedlog za ultimativno predjelo u Novogodišnjoj svečanoj večeri - Gusja (gušča) pašteta. Definitivno - svi će se oduševiti! » pročitaj više
Ovi ukusni mekani Varaždinski klipići nestanu za čas, dok se tek prave... Čim je jedan pleh s kiflića izvađen iz pećnice, taj čas fali pol pleha... » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Moja najmlađa kćer Tara voli kuhati i praviti kolače i kolačiće. Ovo su njezini čarobni čoko keksići čiji je okus božanstven! » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Iako je ovo originalni makedonski recept, gravče na tavče često radim jer ga svi moji ukućani obožavaju... » pročitaj više
Danas na Štefanje posjećujemo prijatelje, oni nas posjećuju... Ako ste pojeli sve kolačiće od Božića, napravite ove čarobne francuske kuglice -truffes, a možete ih ponijeti na poklon... » pročitaj više
Iako sam već bila pisala o pečenoj purici kao tradicionalnom jelu koji Amerikanci spremaju za Dan zahvalnosti, Hrvati je najčešće spremaju upravo za Božić. Purica, patka, guska ili pile svejedno, s mlincima ili s krumpirima i povrćem... Bitno je da je ne pikate, nego okrećete hvataljkama - jedanput ili nekoliko puta, samo nemojte dugo držati pećnicu otvorenu, nego otvorite pećnicu, izvadite puricu, zatvorite pećnicu, podlijte puricu i eventualno je okrenite pa je vratite u pećnicu. Zalijevate s vlastitim sokom, vodom ili temeljcem da bude sočna i mekana. » pročitaj više
Tradicija je tradicija, ali iipak volim mali odmak od uobičajenog, volim uvijek iznenaditi s nečim novim i finim jer tako sama sebe inspiriram. Doza kreativnosti uvijek mora postojati. To nas izdvaja od drugih, to je samo naše, to je odraz nas samih. Badnjak riblji menu, Božić mesni menu... » pročitaj više
Bakalar je skup, preskup..., ako ga nećete uspjeti kupiti, ne brinite, oslić alla bakalar je savršena zamjena - rekla bi idealna! Zamrnuti oslić, već očišeni, puno jeftiniji od bakalara... » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: recept mog tate - bakalar na bijelo, od svih recepata za bakalar, meni je najdraži i najfiniji! Mogla bi ga jesti svaki dan! » pročitaj više
Suzy Josipović Redžepagić: Brzo, jednostavno i vrlo ukusno - savršeno kao predjelo, samo birajte okus: bakalar, losos ili tuna? UZ domaći kukuruzni kruh... » pročitaj više
Arancini su zašećerena korica naranče, limuna, limete ili grejpa. Ipak najčešće naranče, ali isključivo se radi od neprskane naranče, što je jako važno... » pročitaj više
Nema Božića bez bakinih keksića. Jednostavni i fini, još ako su s domaćim pekmezom... Uključite i djecu u izradu keksića i uživajte zajedno! U zatvorenoj limenoj kutiji mogu stajati i do mjesec dana! » pročitaj više
Do Nove godine slijede najbolji blagdanski recepti za sitne kolače, tradicionalne kolače, torte i ost. hrvatska jela... Danas: Savršenstvo bez mane - Mascarpone kuglice s Nutellom! » pročitaj više