Mascarpone kuglice s Nutellom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Mascarpone kuglice s Nutellom
Mascarpone kuglice s Nutellom

Moji ukućani uz nezaobilazne božićne kuglice od čokolade (truffes) najviše vole upravo ove božanstvene kuglice s mascarponeom i Nutellom. Kako i nebi? Tope se u ustima, a okus im je senzacionalan!

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Vrijeme stajanja: 20 minuta

  • 20 dag Nutelle
  • 10 dag putra
  • 25 dag Petit beurre ili nekog drugog mljevenog keksa
  • 15 dag mascarponea
  • 2 žlice mlijeka
  • 10 dag štaub šećera
  • prstohvat cimeta
  • čokoladne mrvice, mljeveni lješnjak, kokos, orasi...po želji - za uvaljati kuglice

Nutellu i putar promiješajte u zdjeli iznad pare, toliko da se otope. Čim zdjelu maknete s pare dodajte i 10 dag samljevenog keksa i promiješajte. U drugoj zdjeli s vilicom izmiješajte maskarpone, mlijeko, štaub šećer i cimet pa dodajte smjesi od Nutelle i keksa i zajedno promiješajte. Dodajte i onih ostalih 15 dag mljevenih keksa u smjesu i rukama izmiješajte da se sjedine. Oko 20-ak min ostavite smjesu da se stvrdne, ali ne u hladnjaku, nego na sobnoj temperaturi. Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte ih po želji u lješnjak, kokos ili šarene čokoladne mrvice.

Čuvajte ih u hladnjaku, a možete i odmah pojesti neku... Moji pojedu barem pola čim ih napravim...