Zapečena pileća prsa u pećnici

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zapečena pileća prsa u pećnici

Recept dana: Zapečena pileća prsa u pećnici

Za 4 – 5 osoba

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 40 - 50 minuta

Temperatura pećnice: 200C

  • 1 kg pilećih prsiju
  • nekoliko šnitica špeka – prema želji (može, a i ne mora)
  •  20 dag naribanog sira
  • ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • mješavina maslinovog i suncokretovog ulja
  • sol
  • cayenski papar
  • curry
  • cucurma
  • mediteranski začini

Zagrijte pećnicu na 200C. Pileća prsa narežite na komade veličine zalogaja (ili malo veće). Posolite i poparite ih, pospite mediteranskih začinima, curryem i cucurmom u prahu pa prepecite sa svih strana na tavi na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja. Rasporedite po nauljenom kalupu pa dodajte prema želji nekoliko šnitica špeka. Zalijte vrhnjem pa rasporedite naribani sir te zapecite u zagrijanoj pećnici oko 40 – 50 minuta. Prema želji možete dodati i razno povrće poput brokule, tikvica, paradajza i ost.