Zapečeni patlidžani sa sirom

| Wine and dine |

Zapečeni patlidžani s ricottom by Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

 Kao prilog ili kao glavno "malo jelo", kao snack, za švedski stol... u svim opcijama zapečeni punjeni patlidžani su čista senzacija.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme pečenja: 20-ak minuta

  • 1 patlidžan
  • 25 dag ricotte ili nekog drugog svježeg kravljeg sira
  • 3-4 žlice naribanog parmezana (za punjenje)
  • 3-4 žlice naribanog parmezana (za posipanje)
  • 1 češanj češnjaka (protisnuti)
  • 3-4 žlice pirea od paradajza
  • mediteranske trave
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Zapečeni patlidžani s ricottom by Suzy Josipović Redžepagić
Zapečeni patlidžani sa sirom

Patlidžan narežite na šnite debljine oko pola centimetra. Posolite ih i pustite da odstoje te puste vodu. Obrišite salvetom pa ih prepecite na malo maslinovog ulja i stavite sa strane da se ohlade. Zagrijte pećnicu na 200C. Ricottu ili neki drugi kravlji sir promiješajte, dodajte protisnuti češnjak i parmezan te začinite solju, paprom i mediteranskim travama. Na svaku šnitu prepečenog patlidžana dodajte žlicu sirne smjese i zamotajte je te prema potrebi propiknite čačkalicom da učvrstite rolicu. Rolice s patlidžanom i sirom rasporedite u kalup prethodno premazan maslinovim uljem. Po vrhu pospite naribanim parmezanom te prelijte s pireom paradajza. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C dvadesetak minuta. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.