Alice in Blockchains donose drugo izdanje Web3 Tales konferencije u Zagrebu

| Tech |

Alice in Blockchains organizacijski odbor

Neprofitna udruga za fintech, kriptovalute i blockchain Alice in Blockchains drugu godinu za redom na svojoj Web3 Tales konferenciji okuplja i povezuje svjetske i regionalne blockchain i kripto stručnjake s entuzijastima. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, konferencija će se ponovno održati 1. listopada 2024. u Zagrebu, a naziv ovogodišnjeg događanja DeFi DeTangled savršeno odražava duh konferencije i otkriva temu -  razotkrivanje tajni decentraliziranih financija.

Decentralizirane financije (DeFi) bazirane na web3 tehnologijama donose mnoge prednosti u odnosu na načinetradicionalnih ulaganja  a opet obuhvaćaju niz usluga koje nalazimo u tradicionalnom financijskom svijetu poput pozajmica, investiranja, štednje, dok s druge strane nude i nove usluge, povezane s kriptovalutama i derivatima, tokenizaciju digitalne imovine i slično,  i sve to na decentraliziran način - bez posrednika.

"Naša konferencija ima za cilj poticanje dubljeg razumijevanja i šireg prihvaćanja blockchain tehnologije te pomicanje granica kroz korištenje inovativnih rješenja. Fokus ovogodišnje konferencije je nafinancijama jer DeFi nije samo prolazni trend, već će, vjerujemo, predstavljati ključnu ulogu u budućnosti financijskog sektora. Kroz sadržaj konferencije želimo pružiti uvid u značajne transformacije i trendove unutar DeFi svijeta. To uključuje raznolike teme, od specifičnih načina korištenja kriptovaluta poput stakinga do integracije tradicionalnih financijskih praksi s Web3 tehnologijom, kao što je tokenizacija digitalne imovine, što su već učinili vodeći svjetski igrači poput BlackRocka ili Goldman Sachsa." ističe podpredsjednica udruge Alice in Blockchains Belma Gutlić.

Program konferencije fokusiran je na teme  web3 plaćanja, CBDC (centralno bankarske digitalne valute), stakinga, walleta (virtualnih novčanika), cryptoeconomics, stablecoinsa te DEX (decentraliziranih mjenjačnica), a sastoji se od dva dijela: teoretskog kroz predavanja i panele te praktičnog kroz radionice, pri čemu će svi sudionici moći pronaći nešto za sebe - bilo da žele tek otkriti DeFi svijet ili ga primjeniti na svoj poslovni i financijski svijet tako unapređujući svoje poslovanje ili osobne financije, a sve uz veliku potporu partnera konferencije Base58,  LostHexa, Neuralaba, Size-a, Kanadskog veleposlanstva te brojnih drugih.

Jedna od stručnjakinja konferencije, ujedno i ovogodišnja keynote govornica je Sanja Kon, potpredsjednica Circle Europe, vodeće svjetske web3 kompanije usredotočene na korištenje stablecoina za plaćanje i e-commerce, autorica knjige “Web3 and Blockchain 4 Women” te članica uprave European Web3 Organization. Sanja ističe važnost DeFi koncepta naglašavajući da DeFi omogućava financijsku inkluziju kroz pristup financijskim uslugama putem interneta, bez ovisnosti o tradicionalnim institucijama.

Sanja Kon

“Decentralizirane financije mogu biti osnažujuće i praktične za žene koje žive u nerazvijenim regijama te se suočavaju s preprekama prilikom pristupa tradicionalnim bankovnim uslugama, pružajući im veću kontrolu nad svojim financijama i ekonomskom neovisnošću. Dodatno, transparentnost i otvorenost DeFi-a mogu pomoći u rješavanju rodne neravnopravnosti u financijskom pristupu i donošenju odluka pružajući jednake mogućnosti za sudjelovanje i ulaganje.”

Magda Milas, predsjednica udruge dodatno je naglasila da “Konferenciju i ove godine s puno truda i ljubavi organizira volonterski tim Alice in Blockchains udruge, a kroz nišnu temu, praktične primjere i simboličnu cijenu želimo doprinijeti  zajednici te svima pružiti priliku da dobiju vrijednost, znanje i perspektivu web3 industrije.”

Karte za konferenciju prigodno je moguće kupiti po early bird cijeni od 45 eura putem Entrio platforme https://www.entrio.hr/event/web3-tales-18636

Za više informacija posjetite: https://web3tales.io/