Volite pašticadu? Probajte brzu neretvansku pašticadu!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Brza pašticada
Brza pašticada

Obožavam pašticadu na bilo koji način, a ovo je jedan sjajan recept! Pašticada se inače dugo priprema, dan prije marinira

  • ½ kg junećih šnicli
  • brašno
  • 2 luka (sitno nasjeckana)
  • 1 žlica koncentrata paradajza
  • goveđi temeljac
  • 10 kom suhih šljiva
  • 1 žlica pekmeza od šljiva ili marelice
  • 2-3 klinčića
  • ½ dl prošeka
  • muškatni oraščić
  • miješano ulje (maslinovo i biljno)
  • sol
  • papar

Meso uvaljajte u brašno, ispržite na naglo i izvadite iz tave sa strane. U istoj tavi gdje se pržilo meso, podinstajte luk, pa ponovo u tavu dodajte meso, posolite ga, popaprite, dodajte koncentrat paradajza i zalijte goveđim temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri i zalijevajte temeljcem. Kada je meso napola gotovo, dodajte suhe šljive, klinčiće, žlicu pekmeza te malo muškatnog oraščića. Zalijte prošekom. Servirajte uz njoke... Dobar tek!