Muče vas alergije? Evo kako na prirodan način ublažiti simptome

| Health |

Evo kako na prirodan način ublažiti simptome alergija

Iako jako volimo proljeće zbog sunčanih i dugih dana te prirode koja se budi, u njemu ipak ne možemo uživati koliko želimo samo iz jednog razloga, a to su ALERGIJE. Većina nas muku muči s alergijama koje se javljaju kada stignu prve proljetne zrake sunca te kada cvijeće procvjeta. Postoje razni preparati odnosno lijekovi i tablete koji vam mogu pomoći u ublažavanju simptoma alergije, no ako niste najveći fan lijekova u nastavku vam donosimo 5 načina kako na prirodan način ublažiti simptome alergija.

Evo kako na prirodan način ublažiti simptome alergija

1.Kopriva
Čaj ili tinktura od koprive vam uvelike mogu pomoći u borbi protiv alergija jer je kopriva prirodni antihistaminik koji blokira proizvodnju histamina.
2.Ulje crnog kima
Ulje crnog kima potrebno je uzimati nekoliko mjeseci prije početka alergija jer kontinuirano uzimanje ulja crnog kima trebalo bi smanjiti simptome alergija. Ovo ulje možete koristiti od veljače pa sve do listopada, svakoga dana, a zatim trebate napraviti pauzu.
3.Med
Med je prirodni lijek za alergiju jer prvenstveno smanjuje osjetljivost na pelud, a osim toga djeluje i na način da uklanja višak sluzi iz pluća.
4.Vitamin C
Vitamin C vam uvelike može pomoći u borbi s alergijama. Vitamin C snižava razinu histamina u tijelu, smanjuje propusnost stanične stijenke i uspješno se bori sa stranim tvarima koje uđu u tijelo. Osim toga, vitamin C smanjuje mogućnost razvoja spazma bronhalnih putova, što vam svakako može pomoći u ublažavanju astmatičnog napada.
5.Slana voda
Kako biste odčepili nos koji je zbog alergija vrlo često začepljen potrebno je s nečime ispirati nos, a u tome vam može pomoći otopina slane vode. Isperite nos slanom vodom kako biste uklonili pelud iz nosne šupljine.