Salata s prepečenim kozjim sirom

| Wine and dine |

Salata s kozjim sirom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata s prepečenim kozjim sirom, Lari & Penati

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • 10 dag zelene salate
  • 10 dag potočarke
  • 10 dag rukole
  • 1 grančica cherry rajčica
  • 35 dag kozjeg sira
  • 1 jabuka – narezana na kockice
  • 5 dag listića badema
  • 4 šnite prepečenog kruha
  • sol
  • maslinovo ulje
  • sok 1 limuna

Očistite, operite i natrgajte zelenu salatu, potočarku i rukolu i stavite u zdjelu. Zatim operite i raspolovite cherry rajčice i jabuku operite i narežite na kockice i dodajte ih salati. Kozji sir narežite na kocke i kratko prepecite na malo maslinovog ulja na tavi, raspodijelite po salati pa posolite, začinite maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Servirajte uz prepečeni kruh.