Recept: savršen špinat s pinjolima

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Špinat s pinjolima
Špinat s pinjolima

Špinat s pinjolima

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 1/2 šalice nasjeckanog luka
  • 1 nešpricani limun (naribana korica limuna i sok limuna)
  • 1/2 kg svježeg mladog špinata
  • 2 žlice prepečenih pinjola
  • sol
  • papar
  • prema želji komadići feta sira (pola šalice)

Kratko prepecite pinjole na tavi pa ih stavite sa strane na tanjur. Na tavi podinstajte sitno nasjeckan luk, a u međuvremenu naribajte koricu limuna i iscijedite sok u zdjelicu (žličicom izvadite koštice). Dodajte špinat podinstanom luku i minutu ga dinstajte (dok ne povene), posolite i popaprite. Servirajte na tanjuru (možete špinat staviti u šalicu ili okrugli kalup i tako ga formirati da vizualno lijepo izgleda), pospite naribanom koricom limuna i pinjolima i zalijte iscijeđenim sokom limuna.

Prema želji dodajte razmrvljen feta sir.

Servirajte uz pire krumpir i pečeni losos ili neku drugu ribu.

Špinat s pinjolima
Špinat s pinjolima