Znate li što je to čimbur?

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Čimbur

Sve dok me moj prijatelj Haris nije pozvao na „čimbur na grillu“ – nisam čula za to jelo. U Sarajevu tvrde: „Jedno od najboljih bosanskih jela!“ Probajte, stvarno je odlično!

Za 5 -6 osoba

Vrijeme pripreme: 1-2 minute

Vrijeme pečenja: 15 minuta

  • 60 -70 dag faširanog mesa (junetina, puretina)
  • 8 -10 jaja
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • crvena mljevana paprika 
  • začini
  • ulje
  • sol
  • papar

Luk podinstajte na zagrijanom ulju. Dodajte mljeveno meso i pržite. Podlijte sa malo vode i pustite da se lagano dinsta. Posolite, popaprite, dodajte malo crvene paprike i začine. Kada je meso pečeno, napravite nekoliko udubina u mesu i u njih razbite cijela jaja (da budu kao „jaja na oko“). Poklopite tavicu kako bi se jaja skuhala i uhvatila tanka opna preko jaja. Odmah poslužite.