Zeleni rezanci s grdobinom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zeleni rezanci s grdobinom
Zeleni rezanci s grdobinom

Zeleni rezanci ili neka druga tjestenina, grdobina ili neka druga bijela riba - svejedno, sve dolazi u obzir. Preukusno i jednostavno jelo!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 40 minuta

  • 35 dag zelenih rezanaca ili bilo koje druge tjestenine
  • 1 grdobina ili file neke druge bijele morske ribe 
  • 2 - 3 inćuna (nasjeckani) - može i ne mora
  • cca 1 dl pirea paradajza
  • 6 - 8 chery rajčica (prepolovljene) - prema želji
  • 2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckani) 
  • 10 crnih otkoštenih maslina  
  • 2 – 3 lista korijandera (sitno nasjeckana) – može i ne mora
  • svježi bosiljak (nasjeckan) – za posipati
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježi papar

Skuhajte zelene rezance ili neku drugu tjesteninu al dente. Očistite grdobinu (odstranite kosti i kožu) i izrežite je na kockice. Prepolovite rajčice, nasjeckajte  inćune, korijander i masline. U tavi na malo maslinovog ulja dinstajte ribu, masline, korijander i češnjak te dodajte pire paradajza. Dodajte skuhanu tjesteninu i promiješajte. Na kraju prema želji dodajte nasjeckane inćune i nekoliko prepolovljenih chery rajčica te još jednom promiješajte. Posolite, popaprite i dodajte nasjeckani svježi bosiljak.