Kao prilog ili kao glavno "malo jelo", kao snack, za švedski stol... u svim opcijama zapečeni punjeni patlidžani su čista senzacija.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme pečenja: 20-ak minuta
- 1 patlidžan
- 25 dag ricotte ili nekog drugog svježeg kravljeg sira
- 3-4 žlice naribanog parmezana (za punjenje)
- 3-4 žlice naribanog parmezana (za posipanje)
- 1 češanj češnjaka (protisnuti)
- 3-4 žlice pirea od paradajza
- mediteranske trave
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Patlidžan narežite na šnite debljine oko pola centimetra. Posolite ih i pustite da odstoje te puste vodu. Obrišite salvetom pa ih prepecite na malo maslinovog ulja i stavite sa strane da se ohlade. Zagrijte pećnicu na 200C. Ricottu ili neki drugi kravlji sir promiješajte, dodajte protisnuti češnjak i parmezan te začinite solju, paprom i mediteranskim travama. Na svaku šnitu prepečenog patlidžana dodajte žlicu sirne smjese i zamotajte je te prema potrebi propiknite čačkalicom da učvrstite rolicu. Rolice s patlidžanom i sirom rasporedite u kalup prethodno premazan maslinovim uljem. Po vrhu pospite naribanim parmezanom te prelijte s pireom paradajza. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C dvadesetak minuta. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.