Zagorska juha

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

zagorska juha by suzy josipović redžepagić, mama zna
Zagorska juha

Mamina zagorska juha

Kultna domaća zagorska juhica grije, okrepljuje i hrani... Zasitna je, gusta i prefina... Dobar tek!

Za 4 - 6 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat

  • 30 dag krumpira
  • bijelo vino
  • senf
  • feferon
  • lovor
  • ulje
  • 2 dag crvenog luka
  • 1 dag špeka
  • 5 dag svježih šampinjona ili vrganja ili dr. miješanih gljiva
  • 2 žlice brašna
  • slatka crvena paprika
  • sol
  • papar

Na ulju prodinstajte luk. Dodajte špek narezan na kockice i očišćene šampinjone (ili neke druge gljive) narezane na listiće. Brašno i crvenu papriku zalijte vodom pa dodajte vino, senf i ostale začine. Izrežite krumpir na kockice. Kuhajte ga u posebnom loncu u slanoj vodi. Kad je gotov, ocijedite ga, dodajte u juhu i kuhajte još 10 min. Poslužite vruće!