Predivna slastičarnica koja je osvojila naša srca, ali i nepca fantastičnim slasticama kojih se ne možemo zasititi, s našim dragim čitateljima odlučila je podijeliti recept za tortu od bijele belgijske čokolade. Svakako isprobajte ovaj recept, ali i obavezno posjetite Magnolia slastice na adresi Trakošćanska 17 na Trešnjevci. Dobar tek!
Sastojci:
- 8 žumanjaka
- 4 bijelanjka
- 7 žlica šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 125 grama maslaca
- 300 grama bijele belgijske čokolade
- 1 malo slatko vrhnje
- 100 grama kokosa
Prva krema : 4 žumanjka sa 3 žlice šećera na pari izlupati te u ohlađenu smjesu dodati 125 gr maslaca. Kad se kompaktira dodati 300 gr otopljene bijele čokolade i kremom filati tortu te na to dodati tučeno slatko vrhnje i posuti kokosom. Dekoracija: tortu ukrasiti kuglicama kokosa.