Topla ili hladna krem juha od mladog špinata!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Krem juha od špinata
Krem juha od špinata

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 75 minuta

  • ½ kg krupno izrezanog mladog špinata
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2 režnja češnjaka (nasjeckanog)
  • 1 krumpir (narezan na kockice)
  • 4,5 dl povrtnog ili mesnog temeljca
  • 6 dl mlijeka
  • naribana korica pola limuna
  • muškatni oraščić
  • putar
  • 3 žlice slatkog vrhnja

Špinat operite i narežite na trakice. Na putru prodinstajte luk i češnjak. Kad postane staklast, dodajte krumpir narezan na kockice te nakon minutu zalijte temeljcem i kuhajte 10 minuta. Dodajte mlijeko da provrije i dodajte špinat. Poklopite i kuhajte 15 minuta. Usitnite juhu štapnim mikserom. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i vrhnje. Topla ili hladna - idealna je za ove vruće ljetne dane...

Krem juhu od špinata možete spraviti i bez krumpira, tako da špinat operite i narežite na trakice. Na putru podinstajte luk i češnjak. Kad postane staklast, dodajte špinat, naribajte muškatni oraščić, pa dinstajte par minuta. Dodajte jušni temeljac i prokuhajte. Štapnim mikserom možete malo usitniti špinat. Izmiješajte malo mlijeka sa žumanjkom i škrobnim brašnom pa dodajte juhi. Pustite sve da nakratko prokuha.