Tjestenina sa slanutkom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina sa slanutkom
Tjestenina sa slanutkom

Tko bi rekao da slanutak tako paše uz tjesteninu. Savršeno, probajte!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja:  20 minuta

  •  35 dag tjestenine (fusilli ili neka druga tjestenina)
  •  20 dag kuhanog slanutka (ili konzerviranog)
  • 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 5 listova kadulje (sitno nasjeckana)
  • ružmarin (sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 5 dag špeka (nasjeckan na kockice)
  • parmezan 
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • bijeli papar

Operite i narežite češnjak, kadulju, ružmarin i peršin. Izrežite špek. Na zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte pancetu, nasjeckano bilje i češnjak. Dodajte skuhani slanutak. Posolite i dodajte dvije žlice vrele vode. Pokrijte s poklopcem i dinstajte još nekoliko minuta da se spoje okusi. U međuvremenu skuhajte fusille ili neku drugu tjesteninu al dente, ocjedite i dodajte u tavicu sa slanutkom. Posolite, popaprite, promiješajte i servirajte uz parmezan.