Tjestenina s lososom i tikvicama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Penne s lososom i tikvicama
Tjestenina s lososom i tikvicama

Tjestenina s lososm i tikvicama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 min

  • 35 dag penna ili neke druge tjestenine
  • 20 dag lososa
  • 5 malih tikvica
  • 1 šaka pinjola
  • ribani parmezan
  • 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • bosiljak (nasjeckan)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. Tikvice izrežite na veće kockice i prokuhajte u vodi cca 2 min. Stavite ih u blender zajedno s pinjolima, parmezanom, malo soli i 4 žlice maslinovog ulja. U vodi u kojoj ste prokuhali tikvice, dodajte sol i skuhajte tjesteninu. U tavici na malo maslinovog ulja zažutite češnjak, dodajte losos i dinstajte još minutu. Dodajte ocijeđenu skuhanu tjesteninu, usitnjene listiće bosiljka i izmiksane tikvice. Posolite, popaprite i na kraju umiješajte malo putra.

Tjesteninu možete pripremiti i samo s dimljenim lososom (25 dag) narezanim na kockice, kojeg kratko podinstate zajedno s 1 lukom i zalijte s 2 dl slatkog vrhnja.