Tjestenina s cherry rajčicama!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s cherry rajčicama
Tjestenina s cherry rajčicama

Pippe rigate ili „pužići“ su tjestenina koju moji klinci, uz špagete, najviše vole, pogotovo mini pippe rigate, koji se kuhaju svega 5-6 minuta... Dok oni postave stol, operu ruke... „klopa“ je začas gotova! Dame i gospodo: jednostavna tjestenina s charry rajčicama!

Za 4 - 5 osobe

Vrijeme pripreme: 10 – 12 minuta

  • 50 dag mini pipe rigate
  • 2 - 3 češnja češnjaka (sitno narezan)
  • 25 dag cherry rajčice (narezane na polovine)
  • prstohvat ljute crvene paprike
  • 15-ak listića bosiljka (nasjeckana)
  • origano
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • svježe nariban parmezan – za posipati

Skuhajte mini pipe rigate ili neku drugu tjesteninu al dente. U međuvremenu na tavici zagrijte maslinovo ulje i kratko prepecite sitno narezan češnjak.  Dodajte chery rajčice, malo suhe ljute papričice, origano, polovicu nasjeckanih listića bosiljka, papar i sol. Dinstajte oko 5 minuta, a prema potrebi dodajte  malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte skuhane pipe rigate i povežite sastojke potresanjem tavice. Posipajte ostatkom narezanih listića bosiljka i poslužite uz obilato nariban parmezan.

*Prema želji možete na kraju dodati mozzarellu narezanu na šnitice.