TJESTENINA S ARTIČOKAMA, Italija
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 35 dag tjestenine
- 5 - 6 artičoka (skuhanih i očišćenih)
- 2 češnja češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 6 dag listića badema
- 1 žlica kurkume
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Očistite artičoke tako da ostavite njihova mekana srca (lišće i tvrde vanjske listove odstranite). Stavite ih kuhati u slanu vodu. Na tavici na maslinovom ulju popržite češnjak i dio nasjeckanog peršina, dodajte kurkum, 2 žlice vode od artičoka i kuhane artičoke (prema želji ostavite nekoliko komada za ukras), posolite i popaprite pa sve izmiksajte ručnim mikserom ili u blenderu. U drugoj tavici na kratko popržite listiće badema. Skuhajte tjesteninu al dente. Pomiješajte tjesteninu s pripremljenom kremom od artičoka, pospite poprženim listićima badema i peršinom.