Salata s puretinom i rukolom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata s puretinom i rukolom
Salata s puretinom i rukolom

Danas jedite zdravo! Napravite salatu od puretine i rukole!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 35 minuta

  • 50 dag puretine ili piletine (prsa)
  • 20 dag rukole
  • 40 dag mješavine povrće (tikvica, šampinjona i paprike)
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 2 šnite tosta
  • ulje za prženje
  • sol
  • papar

Rukolu začinite acetom balsamicom i posložite u krug na tanjur. Na zagrijanom ulju u tavici prodinstajte narezanu papriku, tikvice i šampinjone te sve posložite na rikoli. Pureće odreske posolite i popaprite pa ispržite u tavici. Nasijecite ih na tanke rezance i posložite po povrću. Servirajte uz pečeni toast.