Salata s jabukom i celerom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Salata s jabukom i celerom
Salata s jabukom i celerom

Recept: Salata s jabukom i celerom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 30 minuta

  • 50 dag korijena celera
  • 1 veća kiselkasta jabuka
  • malo soka od limuna
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 mrkva – prema želji
  • narezani orasi ili lješnjaci – za posipanje (prema želji)
  • sol
  • papar

Celer ogulite i sitno naribajte. Dodajte oguljenu i naribanu jabuku. Pomiješajte i dodajte limunov sok, papar, sol i kiselo vrhnje. Sve dobro pomiješajte i ohladite u hladnjaku. Po želji u salatu možete dodati i jednu sitno naribanu mrkvu, a posuti krupno narezanim orasima ili lješnjakom.

Poslužite kao hladno predjelo ili kao prilog kuhanoj ili pečenoj šunki te bunceku.