Rižoto s pršutom i rukolom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s pršutom i rukolom
Rižoto s pršutom i rukolom

Ovaj rižoto s pršutom i rukolom je recept kuharice Danice Runjić iz nekadašnjeg zagrebačkog restorana Atlanta u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu.

Godinama sam imala kancelariju iznad „Atlante“ u Tkalčićevoj ulici, tako da sam tamo godinama svakodnevno ručala i prijateljevala s osobljem i kuharima... Istina je da sam puno kuharskih „caka“ naučila od njih... Rukolu obožavam na sve načine, a ovo je jedan od njih... Rižoto savršenog okusa... Probajte ga napraviti i uvjerite se sami.

Za 4-6 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: oko 25 minuta

  • 60 dag riže
  • 15 dag rukole (nasjeckana)
  • 30 dag pršuta
  • 1l temeljac od domaćeg kuhanog pršuta ili jušni temeljac
  • malo tartufa (naribani) - može i ne mora
  • putar
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Na vrućem maslinovom ulju dinstajte narezani pršut te zalijte temeljcem. Kad prokuha, dodajte rižu da zastakli te kuhajte podlijevajući temeljcem dok ne omekša. Potom dodajte nasjeckanu rukolu, posolite i popaprite. Na kraju umiješajte komadić hladnog putra i žlicu parmezana.

Prema želji i ako imate, naribajte malo tartufa po vrhu.