Rižoto s piletinom i curryem

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s piletinom i curryem
Rižoto s piletinom i curryem

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

  • 50 dag riže
  • 1 kg pilećeg mesa (komadi veličine zalogaja)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 dl bijelog vina
  • malo crvene paprike
  • žličica koncentrata od paradajza
  • 2 prstohvata currya
  • peršin (sitno nasjeckan) - za posipati
  • prstohvat šafrana
  • sol
  • papar
  • maslinovo i obično ulje

Na malo miješanog ulja, podinstajte luk i dodajte komade pilećeg mesa te miješajući dinstajte i okrećite meso sa svih strana. Zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite, dodajte curry, malo crvene paprike i koncentrat paradajza. Kada vino ishlapi, postupno malo podlijevajte vodom. Rižu skuhajte u posebnom loncu, te joj zbog lijepe žute boje, dodajte prstohvat šafrana i dodajte je pilećem umaku. Promiješajte i prema želji pospite sitno nasjeckanim peršinom.