Rižoto s lignjama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Rižoto s lignjama
Rižoto s lignjama

Rižoto s lignjama

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

  • 35 dag riže
  • ½ kg liganja (narezanih na kolutiće)
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
  • 1 vezica peršina (sitno nasjeckanog) 
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 list lovora
  • ribani parmezan – za posipati (prema želji)
  • peršin (sitno nasjeckan) – za posipati (prema želji)
  • sol
  • papar

Očistite lignje (izvadite prozirnu kost i utrobu). Narežite ih na kolutiće. Na maslinovom ulju popržite nasjeckani češnjak i pola količine peršina. Dodajte kolutiće liganja, prelite ih vinom i dinstajte na laganoj vatri. Dodajte razrijeđeni koncentrat paradajza, lovor, posolite i popaprite. Sve zajedno dinstajte dvadesetak minuta podlijevajući toplom vodom. U međuvremenu na pola skuhajte rižu. Ocjedite je i dodajte lignjama, te sve zajedno dinstajte desetak minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Prema želji posipajte nasjeckanim peršinom ili ribanim parmezanom.