Recept: Zapečene palačinke sa sirom i krastavcima

| Wine and dine |

Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima by Suzy Josipović, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Zapečene palačinke sa sirom i krastavcima

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme i pečenja palačinki: 30 minuta

Vrijeme pečenja u pećnici: 20 minuta

Temperatura pećnice: 200 C

Tijesto za palačinke:

  • 30-ak dag brašna
  • 2 jaja
  • oko 5 dl mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
  • prstohvat šećera
  • 1/2 žličice soli
  • malo sode bikarbone ili praška za pecivo

Fila:

  • 30-ak dag svježeg kravljeg sira
  • 5 dag kremastog sira
  • 5-6 krastavaca (sitno nasajeckani)
  • 1/2 l slatkog vrhnja ili pola slatkog, pola kiselog
  • 1 žumanjak
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • sol

Tijesto za palačinke:

Od jaja, mlijeka, mineralne vode, brašna, malo sode bikarbne, soli i šećera izradite tekuće tijesto za palačinke. Ispecite tanke palačinke, 2-3 po osobi.

Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima
Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima, pečenje palačinki u Delicia Delimano tavi

Fila:

Svježem kravljem siru dodajte kremasti sir, 1 žumanjak, malo soli, 3 dl slatkog/kiselog vrhnja i nasjeckane krastavce te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 200C. Svaku palačinku premažite filom od sira, zamotajte i složite u vatrostalnu zdjelu premazanu putrom. Palačinke prelijte ostatkom slatkog vrhnja. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-ak minuta, da dobiju lijepu rumenu boju. Servirajte još tople.

Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima
Zapečene palačinke sa sirom i kiselim krastavcima