Recept za najbolju paštetu od tune

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pašteta od tune
Pašteta od tune

Ovaj recept za paštetu od tune je najbolji na svijetu! Tko god je proba traži recept. Evo ga, prepišite, spremite i iznenadite svoje omiljene... Još uz topli domaći kruh, fokacciu ili topli prepečen kruh... Mrak!

Najbolja pašteta od tune, Suzy Josipović Redžepagić
Pašteta od tune

Za 6 - 8 osoba

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 2 - 3 veće konzerve tune u ulju (Rio mare su mi osobno najbolje, ali radim i s ostalim)
  • 3 - 4 kisela krastavaca
  • 1 velika žlica senfa
  • 4 žumanjaka (tvrdo kuhana)
  • ½ putra (12,5 dag)
  • 8 -10 kapara
  • 3 -4 inćuna
  • sol
  • papar
  • malo domaćeg maslinovog ulja (ako ne stavite ulje iz konzervi)

Tvrdo skuhajte jaja (bjelanjke pojedite, a žumanjke stavite u zdjelu i zgnječite vilicom), dodajte sve ostale sastojke u količinama prema osobnom okusu i želji. Izmiješajte sve sastojke u blenderu (ili štapnim mikserom). Probajte i dodajte prema potrebi i ukusu još začina. Osobno ocijedim ulje iz konzerve i stavim samo tunu iz konzerve, ali zato dodam žlicu, dvije domaćeg maslinovog ulja. Probajte paštetu, ako je struktura zrnasta - još miksajte. Ako je pregusta, dodajte još maslinovog ulja, ako je prerijetka - dodajte još tune bez ulja ili još koji žumanjak.

Paštetu stavite u zdjelicu i stavite u hladnjak da odstoji par sati (u slučaju nužde može se i odmah jesti). Ukrasite maslinom, kaparima, ružmarinom, paprom...