Recept za najbolji cheesecake

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

 
Cheesecake

Od svih silnih recepta za tortu od sira - cheesecake, ovaj je definitivno najbolji. Moja prijateljica Nada kaže da je to originalan recept iz Torte i to, gdje se zaista može pojesti najbolji cheesecake. Također manju i tanju tortu možete napraviti i od pola navedene količine...

Vrijeme pripreme:25 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 180C

Okrugli kalup za tortu 26 cm

Cheesecake, mama zna
Cheesecake

Podloga od keksa:

  • 24 krupno mljevenih keksa Mc Vittis -Digestive
  • 10 dag putra

U zdjeli promiješajte mljevene kekse i otopljeni putar te prstima utisnite smjesu na masni papir u okrugli kalup. (Masni papir ostavite barem još 1 - 2 cm više sa strane od promjera dna, da putar ne iscuri sa strane iz kalupa). Na 5 minuta možete staviti u pećnicu, ali i nije potrebno.

Žuta sirna krema:

  • 1 kg Philadelphia krem sira (5 paketa) ili nekog drugog kremastog sira
  • 4 cijela jaja
  • 30 dag  šećera (ili pola šećera, pola štaub šećera)
  • 4 vanilin šećera
  • sok od cijelog limuna

Zagrijte pećnicu na 180C. Sve sastojke zajedno izmiksajte u glatku, jednoličnu kremu, sipajte na podlogu od keksa i pecite u pećnici oko 40 minuta. Zatim lagano protresite i vidite dali se sredina giba i treba li još malo peći na slabijoj vatri. Pustite tortu da se ohladi.

Bijela krema:

  • 2 kisela vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag štaub šećera

Dok se torta peče, izmiksajte vrhnje, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i stavite u hladnjak da se hladi. Kad se torta ohladi, sipajte bijelu kremu na tortu i vratite je u hladnjak da se sve zajedno stisne barem još 4 sata ili još bolje da odstoji preko noći u kalupu. Koristite nož za odvajanje kolača iz kalupa.

Prema želji kad se torta dobro ohladi, na vrh možete dodati šumsko voće.