Recept: Toplo hladna salata s kozicama

| Wine and dine |

Toplo hladna salata s kozicama by Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

  • 30 dag očišćenih repova kozica
  • 10 dag mix zelena salata, radič i rukola
  • mediteranske trave
  • chili  
  • sol
  • maslinovo ulje
  • acceto balsamico
  • med
  • limun 
    Toplo hladna salata s kozicama by Suzy Josipović Redžepagić
    Toplo hladna salata s kozicama
     

Na jakoj vatri na tavi na maslinovom ulju prepržite repove kozica pa smanjite vatru, dodajte začine i chili te poklopite tavu. U međuvremenu očistite salatu i dobro je operite u nekoliko voda te ocijedite. Dodajte tople kozice i začinite solju, maslinovim uljem, accetom balsamicom, limunom i medom. Servirajte odmah.

Toplo hladna salata s kozicama by Suzy Josipović Redžepagić
Toplo hladna salata s kozicama