Nedavno na jednoj od mojih kulinarskih radionica radila sam Tiramisu palačinke i svi su se oduševili... Donosim vam recept:
Tiramisu Palačinke
Za 22 palačinke
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme pečenja: 15-ak min
Vrijeme stajanja tijesta: 1 sat (može i ne mora)
Tijesto za palačinke:
- 2- 3 jaja
- oko 30-ak dag brašna
- oko 1/2 l mlijeka
- 1 dl mineralne vode
- 2 žlice jake kave
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- 3 vanilin šećera
- 2- 3 žlice kakaa (zavisi od toga koliko želite da su vam palačinke tamne)
- 2 prstohvata praška za pecivo ili sode bikarbone
- 2 prstohvata soli
Fila:
- 25 dag mascarpone sira
- 25 dag omekšanog krem sira (abc, philadelphia...)
- 1 šalica štaub šećera
- 1/4 šalice likera od kave
- 2 žlice ekstrakta vanilije
Pospip:
- kakao
Za serviranje uz palačinke: ½ l šlaga (umućenog slatkog vrhnja) ili sladoled od vanilije
Umutite crnu smjesu za palačinke od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode, malo sode bikarbone, praška za pecivo, soli, vanilin šećera, cimeta, kave i vanilije te stavite u hladnjak na sat vremena (ako nemate vremena, možete raditi palačinke odmah).
Ispecite palačinke (na Delicia Delimano tavi možete ih peći i bez kapi ulja).
Pripremite kremu: umiješajte u mascarpone kremasti sir i šećere, dodajte liker i vaniliju pa pripremljenom smjesom napunite palačinke. Na sredinu svake stavite dvije žlice kreme i zarolajte ih. Pospite kakaom i dodajte šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije.