Ovaj simpatični receptić obožavaju moje kćeri i same prave suncokret pizzu od lisnatog. Evo receptić i fotografije kako su to radile (snimano mobitelom).
Pizza s lisnatim tijestom
Težina: jednostavno
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 25-30 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 2 lisnata tijesta
- pire paradajza (nekoliko žlica - zavisno volite li više paradajza ili manje)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka (nasjeckan ili protisnut)
- naribani sir (mozzarella, gauda, poravac, edamer ili neki dr.) - oko 5 dag
- origano
- sol
- papar
- 1 žumanjak - za premaz
1. Zagrijte pećnicu na 200C. Razvucite lisnato tijesto i pomoću tanjura oblikujte krug.
2. Premažite pomoću kuhinjskog kista pire paradajza u koji dodajte malo maslinovog ulja, soli, papra i nasjeckan ili protisnisnut češanj češnjaka.
3. Naribajte sir i pospite po pireu paradajza.
4. Posipajte origanom i poklopite drugim lisnatim tijestom kojeg prethodno također izrežite u krug.
5. Stavite čašu u krug i malo pritisnite. Razrežite nožem od čaše do ruba prvo četvrtine pa osmine pa šesnaestine.
6. Primite dio po dio i svaki okrenite za 360 stupnjeva kao što je prikazano na fotografiji.
7. Premažite pizzu žutanjkom.
8. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta, izvadite i odmah poslužite.